<< Tilbage

Information
Send dit indlæg  

Vær med til at gøre Haderslev Netnyt mere spændende. Deltag i debatten eller skriv et indlæg og mail det til: info@msit.dk
Endelig et tivoli mere
Nyt tivoli på vej

Familien Sejr kender alle landets tivolipladser

Et nyt tivoli på de danske pladser er ikke hverdagskost. Der har været mere tale om afvikling end om ny udvikling de senere år inden for den danske tivolibranche.
Men nu sker der noget fortæller Ivan Sejr. Vi er nogle stykker der går sammen med vore forlystelser og boder, og sammen planlægger vi at skabe et nyt tivoli. Vi satser på at nå 10 -12 pladser i sæson 2011 siger Ivan Sejr. Ivan Sejr deltager i det kommende fællesskab med sin store børnekarussel og med en automathal.
Hjertet i det nye tivoli er en ny radiobane. Det er Mie Svendsen, Lakrids-Mie, der står bag den store investering. Radiobanen er nr. 12 af en serie bygget på en østeuropæisk fabrik. Der mangler dog en del der skal til inden radiobanen er klar til fest, den skal tilpasses den danske hverdag, der sikrer hurtig opstilling uden brug af for meget arbejdskraft. Denne opgave har Ivan Sejr påtaget sig, ligesom det også er Ivan der med sin lastbiltrækker har hentet den nye radiobane på den østeuropæiske fabrik hjem til Danmark. På familien Sejrs gård tæt ved Herning er der store haller, hvor der er god plads til den store opbygningsopgave.
Lakrids-Mie er kendt over det ganske land, for sine boder med et kæmpe udvalg af spændende lakrids. Mie har været på markeder i mere end 30 år, nu også på fest og markeder med ny radiobane. Ud over sine lakridsboder har Mie også en børnekarussel, der kan indgå i det nye tivoli.
En tredje deltager i det nye tivoliprojekt er Henning Hansen, der deltager med tombola og farvespil.

Sejrs Tivolib
Inger og Ivan Sejr har tidligere været ude med et større tivoli i eget regi, dette tivoli blev afviklet for år tilbage på grund af stigende omkostninger. Dele af Sejrs Tivoli blev solgt til kollegaer for penge og aftaler om samarbejde, der skulle give gode arbejdsbetingelser for de forretninger, som familien Sejr ønskede at beholde og lade indgå som del af eksisterende tivolier rundt på markeder og byfester. Dette samarbejde har ikke levet op til de forventninger som Inger og Ivan Sejr har haft. Derfor har de igennem flere år ønsket at der blev skabt et tivoli på et andet grundlag. Et grundlag hvor man gik sammen og hver især drev sin egen del af tivoliet. Vi prøvede til for 2-3 år siden, men det blev ikke til noget. Først nu kommer tivoliett igang på et realistisk grundlag fordi Mie investerer i en radiobane. Uden radiobane er der intet tivoli.
Det er Inger Sejr, der passer familiens flotte børnekarussel. Fra sit arbejde ved Inger at det er en kæmpe fordel med dansktalende personale. Når hver parthaver i det nye tivoli kommer med egne forretninger, vil der på forretningerne være danskere, som bedre end de fleste udlændinge forstår at tale med de danskere store som små, der gæster markedet eller byfesten.

Tivolinavn

Ivan Sejr har selv kontakt til pladser som for eksempel Sindal Marked, den plads har jeg haft i 23 år siger Ivan. På mine pladser heder tivoliet selvfølgeligt Sejrs Tivoli. På de pladser som Mie Svendsen har heder tivoliet naturligvis Mies Tivoli, på den måde kan vi bedst hver især pleje vore interesser. Alle parter i det nye tivoli har et godt netværk også til de tivolier, der er veletableret på det danske forlystelsesmarked. De har alle deres pladser, men fester har det med indimellem at ramle sammen. Og de fleste tivolier kan kun dække en plads ordentlig, her vil det være oplagt at indgå et samarbejde med os så vi kan stille op på plads nr. to. Her vil vi kunne supplere med de forretninger, der skal til for at servicere byfesten/markedet på bedste vis.

En drøm der opfyldes
Ivan Sejr er glad for at være med til at realisere en nyskabelse i det danske tivolilandskab.
Her er det flere der går sammen i et samarbejde og dermed får maksimalt udbytte af egen investering i ens tivoliforretning. Det kan minde om det der sker i Tyskland, hvor der er mange selvstændige aktører i et marked.
Ivan Sejr, 62, har lang erfarring inden for branchen. Ivan startede da han var 16 år i Pallis Tivoli. Det var også her han mødte Inger, siden den tid har de været fælles om familie- og tivoliliv.
De har arbejdet sammen med de fleste indenfor tivolibranchen. De har arbejdet for Palle Guldtand, som han kaldtes, for Hans Ohlsen i tivoli og på Karruselgården, de har arbejdet sammen med Peter Belli i Ronalds Festival Tivoli. I nyere tid har der væretsamarbejde med de aktive i branchen vest for Storebælt. Selv om tivoli livet er hektisk har der også været et godt familieliv. Inger og Ivan har fået tre børn, Vagn 42, Michael 41 og Charlotte 38. De voksne børn har deres arbejdsliv udenfor tivolibranchen. Den ældste søn Vagn hjælper gerne til i weekenden og er en dygtig hjælp når han er med, han forstår at sætte liv i gæsterne på tivolipladsen, og så bliver der solgt billetter fortæller Inger og Ivan stolt. Men der er ingen af børnene, der har lyst til at videreføre familiens tivolitradition. Ivan mener der er for meget arbejde i forhold til indtjeningen. Hvis mand og kone har fuldtidsarbejde på det almindelige arbejdsmarked, så er det svært at matche indtjeningen indenfor tivolibranchen. Og så er der også hele tiden voksende krav til branchen fra samfundets side. Ligesom de beløb der skal investeres i materiel er i en størrelse, som er svære at forrente og afskrive. Men til foråret er vi klar med vores nye tivolikoncept siger Ivan.


Inger og Ivan Sejr har tykke fotoalbums fyldt med minder og billeder af de forskellige forretninger de har haft i et langt begivenhedsrigt tivoliliv


Den store børnekarrusel der har sikret indtjeningen de senere år for familien Sejr. Denne karrusel indgår også som en vigtig brik i det nye fælles tivoli





Søndag 29. marts





Kulturkalender
Fra dato:
Til dato: